Please note that email addresses on this site are protected to avoid abuse by spammers. You will need a JavaScript-enabled browser to see the email addresses.

Činoherní klub

Kontext
Ulice Ve Smečkách je pražskou vykřičenou čtvrtí. Noční fasády kabaretů jsou silnou vizuální konkurencí divadla a zcela zastiňují jeho večerní provoz.
Je možné na sebe upozornit bez vulgárního povyku? Významně, ale přesto kultivovaně a s noblesou?
Navrhované vývěsní označení divadla navazuje na tradici prvorepublikových pražských kaváren a kin. Svojí střídmou geometrickou formou v černobílém provedení s akcentem kvalitní typografie navrací Činoherní klub do společnosti kulturních domů a pražských pasáží. Zároveň však reflektuje moderní digitální věk.


Vstup do divadla
Malá okna, která nepropouští dostatek světla. Nevzhledná, tmavá vstupní chodba. Prostory divadla utopené v monotónní šedi, v níž jen stěží rozeznáte, jestli je den či noc.
My naopak divadlo obnažujeme. Přes den dovnitř proudí světlo skrze velkorysá okna a kavárna se tak stává prostorovou kulisou intimních dialogů nejen o kultuře. Světelná atmosféra v podvečer umí být naopak dandyovsky bohémská a plně rezonuje s pražským nočním životem.


Program
Programatická distribuce divadla se skládá ze dvou částí: divadlo a kavárna. Vztah obslužné a obsluhované části kavárny je v současnosti nevyvážený. Příliš velká část půdorysné plochy je věnovaná zákulisním provozům, které neodpovídají plánované koncepci. Redukcí těchto prostor dojde ke zvětšení foyer. Vzájemným prostorovým propojením budou oba prostory profitovat. Diváci budou mít o přestávkách možnost občerstvení a kavárna zase své hosty.

BY:Martin Hejl, Lenka Hejlová, Pavel Uličný, Adéla Pečlová, Jan Nálepa 2019|-06